Τηλ: 6970280578

Blog

Στο κέντρο Kosmesis Aesthetic Plastic Surgery Center εφαρμόζουμε βαθύ ιατρικό καθαρισμό προσώπου που απομακρύνει τα επιφανειακά, νεκρά κύτταρα, τα μαύρα στίγματα και αφήνει το δέρμα λαμπερό και καθαρό. Ο ιατρικός καθαρισμός προσώπου διαφοροποιείται από τους συνήθεις αντίστοιχους καθαρισμούς που γίνονται, στο ότι ακολουθούμε 5 βήματα με σκοπό να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ειδικότερα:

Αν θέλετε να κερδίσετε το στοίχημα για καθαρό και φωτεινό πρόσωπο, δεν αρκούν μόνο ο επαρκής ύπνος, η αποχή από το κάπνισμα και η ηλιοπροστασία. Υπάρχει η «βρώσιμη» ομορφιά που βασίζεται στη διατροφή σας αλλά και τα δερμοκαλλυντικά που απλώνετε στο δέρμα σας. Μάλιστα, η Β3, βιταμίνη του συμπλέγματος Β, και ειδικότερα η νιασιναμίδη (ή νικοτιναμίδιο ή νικοτινικό οξύ) βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο σε ρόλο πρωταγωνιστή στην περιποίηση του δέρματος, σε βαθμό που οι ειδικοί κάνουν λόγο για τη νέα βιταμίνη C! Σας προτείνουμε να εμπλουτίσετε το μενού σας με τροφές πλούσιες σε Β3 (μανιτάρια πορτομπέλο, δημητριακά πρωινού κ.ά.) και να προσθέσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας δερμοκαλλυντικά ιατρείου που περιέχουν νιασιναμίδη. Παρακάτω σας εξηγούμε τι προσφέρει και σε ποια best seller προϊόντα θα τη βρείτε.

Το σώμα μας αποτελείται κατά 2/3 από νερό, αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο σημαντική είναι η ένωση υδρογόνου και οξυγόνου προκειμένου ο οργανισμός μας να επιτελεί τις λειτουργίες του καθημερινά. Το δέρμα, επίσης, περιέχει κατά 64% νερό. Η ενυδάτωση είναι καθοριστική για να δείχνουμε υγιείς και το πρόσωπό μας φωτεινό και νεανικό. Εξάλλου, η ενυδάτωση μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων αφυδάτωσης και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος. Ωστόσο, αυτή την εποχή οι υψηλές θερμοκρασίες, η έκθεση στον ήλιο και την αλμύρα της θάλασσας αλλά και η εφίδρωση οδηγούν εύκολα σε αφυδάτωση. Το ευχάριστο είναι πως έχουμε τρόπους να εμποδίσουμε την εξάτμιση της υγρασίας από το δέρμα και να ενισχύσουμε τα επίπεδα ενυδάτωσης εσωτερικά και εξωτερικά. Παρακάτω παρουσιάζουμε όλους τους τρόπους που μπορείτε να ακολουθήσετε στο σπίτι και στο ιατρείο.

Αν έχεις τάση να εμφανίζεις δυσχρωμίες στο πρόσωπο, όπως πανάδες και καφέ κηλίδες, αυτή η εποχή που διανύουμε, δυστυχώς τους... ανήκει! Η έκθεση στον ήλιο ευνοεί την παραγωγή μελανίνης, όμως κάποιες φορές τα μελανινοκύτταρα που φυσιολογικά μας προστατεύουν παράγοντας τη μελανίνη, μια σκούρα χρωστική στο δέρμα, συσσωρεύονται τοπικά. Σημειωτέον, για να δημιουργηθούν οι σκούροι λεκέδες σε πρόσωπο, χέρια, ντεκολτέ, βοηθούν και ορμονικές αλλαγές, ειδικά αν διανύεις την περίοδο της εγκυμοσύνης σου. Για να μειώσεις την εμφάνισή τους, να τους αποχρωματίσεις με ασφάλεια το καλοκαίρι, σου προτείνουμε ασφαλείς τρόπους και ουσίες  που δεν προκαλούν ερεθισμό.

Το στήθος έχει συνδεθεί με τη θηλυκότητα, επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό που μια μερίδα αντρών με γυναικομαστία δεν νιώθουν καλά με την εικόνα τους. Η γυναικομαστία είναι μια κατάσταση όπου το αντρικό στήθος έχει αυξημένο μέγεθος (υπερτροφία), συνήθως εξαιτίας κάποιας διαταραχής στην ορμονική ισορροπία μεταξύ της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων που συνυπάρχουν σε άντρες και γυναίκες. Η γυναικομαστία εμφανίζεται είτε από τον ένα μαστό είτε από τους δύο, ενώ ο ιστός που αυξάνεται μπορεί να είναι ο μαστικός, ο λιπώδης ή και οι δύο.

Τις τελευταίες δεκαετίες τους βλέπουμε σε όλη την υπερβολή τους: γλουτοί τεράστιοι, υπερβολικά «ζουμεροί». Ωστόσο, η προτίμησή μας στην Kosmesis Plastic Surgery, και με αυτό το κριτήριο πάντα καθοδηγούμε τους ασθενείς μας, είναι η φυσική εικόνα που έχει το μεσογειακό σώμα, εκείνη που δεν αγαπά τις υπερβολές. Για να απαλλαγείς από το τοπικό πάχος, τα γνωστά ψωμάκια, να έχεις σφριγηλό δέρμα και να τονίσεις την προβολή των γλουτών σου, σου προτείνουμε τις παρακάτω μεθόδους:

Τι θα πάρεις μαζί σου φέτος στο νεσεσέρ των διακοπών σου; Το δέρμα σου χρειάζεται δραστικές φόρμουλες δερμοκαλλυντικών για να ανταποκριθεί στις συνθήκες της ζωής σου το καλοκαίρι (έκθεση στον ήλιο και την θάλασσα, υψηλές θερμοκρασίες) αλλά και για να ξεπεράσει ό,τι του συμβαίνει (φλεγμονή, ακμή, αφυδάτωση). Σου προτείνουμε να εφοδιαστείς από τώρα με δραστικά προϊόντα που θα χρησιμοποιείς όλους τους επόμενους μήνες. Επιλέγουμε για σένα στοχευμένες συνθέσεις που ξεχωρίζουν για το ιατρικό τους υπόβαθρο και τις δραστικές ουσίες τους. Στις παρακάτω 10 must επιλογές που έχουν γίνει από το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου Kosmesis, πρωταγωνιστούν οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά, τα αντιηλιακά φίλτρα και οι ενυδατικοί παράγοντες!

Παρόλο που οι γιατροί που ασχολούνται με αισθητικές επεμβάσεις τονίζουν πόσο απαραίτητο είναι το αντιηλιακό στη ζωή μας, οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά, δεν απλώνουμε επαρκή ποσότητα, επομένως δεν προσφέρουμε στον εαυτό μας και στο δέρμα μας την προστασία που έχουν ανάγκη. Μοιραζόμαστε μαζί σου τους μεγαλύτερους μύθους για τα αντιηλιακά. Ήρθε η ώρα να τους καταρρίψουμε!

Το όνομά της είναι Anti-Covid combined treatment: face and hand skin rescue (ζητάς την συνδυαστική περιποίηση προσώπου-χεριών για τον Covid-19) και είναι η πιο επίκαιρη περιποίηση που προσφέρουμε στο ιατρείο αυτή την περίοδο για το δέρμα σου. Τα μέτρα που λαμβάνουμε για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό απαιτούν να φοράμε μάσκα προσώπου, γάντια και να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα μας έρχεται πολύ συχνά σε επαφή με σαπούνια, αντισηπτικά με αλκοόλη που το αφυδατώνουν και το ερεθίζουν, ενώ το κάτω τριτημόριο του προσώπου είναι ερμητικά κλειστό σε μια μάσκα, συχνά σφιχτά δεμένη, ώστε να μην φεύγει. Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ξηροδερμία, έκζεμα και ακμή, αλλά και εφίδρωση, μειωμένη οξυγόνωση στην περιοχή της μάσκας και πίεση του δέρματος. Την εικόνα αυτή τη βλέπουμε συχνά στους ανθρώπους που μας επισκέπτονται για να κάνουν κάτι άλλο στο πρόσωπο και το σώμα τους. Επιπλέον, παρατηρούμε ερυθρότητα, μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση (δυσχρωμίες), ακόμα και ακμή μυκητιασικής αιτιολογίας (το κλειστό περιβάλλον που δημιουργεί η μάσκα είναι ιδανικό για την ανάπτυξη μυκήτων). Για όλους αυτούς τους λόγους, το επιστημονικό προσωπικό του κέντρου Kosmesis κατέληξε σε ένα ιατρικό πρωτόκολλο που αποκαθιστά όσα προκαλεί η καταπόνηση της επιδερμίδας.

Τι κοινό έχουν η κυτταρίτιδα και οι ραγάδες; Εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες ανεξαρτήτως βάρους, δημιουργούν μια ανομοιόμορφη υφή στο δέρμα και χαλούν την όψη του αισθητικά. Οι θεραπείες που βελτιώνουν το κολλαγόνο του δέρματος είναι μια καλή προσέγγιση ώστε να εξαφανιστούν ή να γίνουν πιο αχνές. Η μεν κυτταρίτιδα είναι πολυπαραγοντική, δηλαδή επηρεάζεται από την περίσσεια οιστρογόνων, την καθιστική ζωή, το πρόχειρο φαγητό, την κακή μικροκυκλοφορία, την κατανάλωση αλκοόλ και την κληρονομικότητα. Εμφανίζεται κυρίως στα πόδια (μηρούς) αλλά και στην κοιλιά και στα μπράτσα. Μπορεί να δημιουργήσει οίδημα (κατακράτηση) και λακκούβες στο δέρμα επειδή οι ίνες ανάμεσα στα λιποκύτταρα (τα ινώδη διαφραγμάτια) το τραβούν προς τα μέσα.

maskes
maskes
maskes

Οι επώνυμες/οι που επιλέγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας

Επιστημονικοι Συνεργατες

doctors

Δρ. Κεραμίδας Ευάγγελος
Πλαστικός Χειρουργός - MD, FEBOPRAS

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κεραμίδας Ευάγγελος άρχισε την εκπαίδευσή του στην Πλαστική Χειρουργική το 1994. Το 2001 απέκτησε τον τίτλο του Πλαστικού Χειρουργού. Το ίδιο έτος απέκτησε και το Ευρωπαϊκό δίπλωμα της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής χειρουργικής. Για επτά χρόνια εργάστηκε σε διάφορα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αγγλίας αποκτώντας μεγάλη εμπειρία σ’ όλο σχεδόν το φάσμα της Πλαστικής Χειρουργικής.

Δρ. Ροδοπούλου Βίλλυ
Πλαστικός Χειρουργός - MD, FEBOPRAS

Η πλαστικός χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992. Συνέχισε την εκπαίδευσή της στη γενική χειρουργική στην 1η Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως και με χορήγηση υποτροφίας, ειδικεύθηκε στην επανορθωτική και αισθητική χειρουργική στο Cook County Hospital και στο University of Illinois Medical Center του Σικάγου. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

 

Ακολουθηστε μας

f in  yt

Go Top